Gezelligheid troef bij woonzorgcentrum Avondrust

Gezelligheid troef bij het nieuwbouwproject van woonzorgcentrum Avondrust. In een rustieke omgeving in Varsenare, omgeven door natuurgebied, bevindt zich dit nieuwe gebouw van het woonzorgcentrum waar alles draait rond het creëren van een huiselijke sfeer.

Voor de realisatie van dit project werd beroep gedaan op de creatieve geesten van Studio M. Het lichtrijke gebouw werd opgefleurd met zacht en comfortabel meubilair in diverse kleuren. Verschillende leefruimtes voor veertien personen werden gecreëerd met grote houten tafels en aangename zitstoelen. Ook op de slaapkamer is heel wat momens meubilair te vinden, nachtkastjes, bedden, stoelen, tafels en ook gespecialiseerde zorgmeubilair zoals de Ino. En bij goed weer kunnen de bewoners genieten van de zon op het aangepaste terras.

Het woonzorgcentra probeert met het project ‘kleinschalig genormaliseerd leefgebeuren’ de bewoners uit hun kamer te krijgen en zo het leven te hervatten zoals vroeger thuis. Met dit in gedachten ontwierp Studio M een brasserie met ruime wandelgangen, maar toch aangenaam om ook niet-bewoners aan te trekken een koffie te komen drinken. De lange groene zitbank en diverse ronde en vierkante tafeltjes zijn zo geplaatst dat ze ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Zo versterkt het meubilair en de inrichting de wisselwerking tussen de buitenwereld en de bewoners.